пʼятниця, 27 березня 2015 р.


Жінки в творчості та житті Івана Франка та його інтимна лірика

Мета: ознайомитись із життєвим і творчим шляхом Івана Франка, коханням та коханими жінками     поета.


          Особисте життя, стосунки митця зі своїми близькими, друзями допомагають глибше зрозуміти його твори. А про особисте життя видатних людей треба говорити дуже делікатно й обережно, адже це той бік життя людини, який часто не залежить від неї.                        
       Погляньте за вікно восени - сумно, волого, холодно. Сильний вітер зриває жовтий колір із неба та кидає нам до ніг. Падають листочки на мокру від дощу, а, може від сліз людських, землю, ніби хочуть її зігріти. На тих листочках закарбовано найпотаємніші, найніжніші порухи поетової душі, які чистими перлами лягли на папір і стали віршами, що потім склались у збірку "Зів`яле листя". Читаючи вірші Франка ми дізнаємося чимало цікавого, нового, що допомагає розкрити його величну постать, творчо осмислити та відтворити події, що відбувалися в житті поета, з`ясувати особливості пристрастних почуттів і майстерне втілення їх у збірці.              
        



         Серце поета знало горе та радість, переживало біль і смуток. Така вже доля поета - жити й помирати, любити й страждати привселюдно. Поети відходять у вічність, залишають лише свої шедеври, сповнекні гарячих почуттів і драматизму життя. Таким шедевром є збірка Івана Франка "Зів`яле листя", жанр якої автор визначив сам - "лірична драма" - власне, драма почуттів.












.         На бібліотечному уроці, який проходив в шкільній бібліотеці для старшокласників, і було розказано про життєвий та творчий шлях Франка, про його інтимну лірику та проаналізовано твори поета.




Немає коментарів:

Дописати коментар