пʼятниця, 27 березня 2015 р.



Стою струнко й урочисто, коли звучить гімн моєї держави

мета: проглибити знання учасників про символи України, ознайомити з історією створення гімну, його авторами, виховувати повагу до символів Української держави

       У нашого  народу на його землі глибоке тисячолітнє коріння. Українці, як і інші народи, пройшли довгий шлях розвитку, що зафіксувався в усіх сферах життя - культурі, мові, побуті. Україна може пишатися своєю древньою величною історією. Ми живемо на чудовій і мальовничій землі - на нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки - тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі. Найціннішою та найдорожчою піснею для українців є державний гімн України. Гімн - величава пісня, виконання якої повязане із урочистостями, офіційними державними заходами, військовими парадами, політичними подіями. Державні і національні гімни утверджують усталене традицією почуття єдності і самобутності народу. Це ті слова та музика, які змушують кожного з нас підніматися при перших же акордах, з трепетом у душі слухати мелодію, яка кличе до високого і світлого.









У березні 2015 року виповнюється 200 років від дня народження михайла Вербицького ( автора музики державного гімну) та 150 років із часу першого публічного виконання національного гімну. Відповідний указ підписав Президент України 12 січня цього року: "З метою належного відзначення у 2015 році 200 - річчя від дня народження автора музики Державного Гімну України Михайла Вербицького та у звязку з 150 - ю річницею першого публічного виконання національного гімну "Ще не вмерла України і слава, і воля"..., яке відбулося 10 березня 1865 року", - йдеться в указі.








 З нагоди цих двох знаменних дат в Несватківській шкільній бібліотеці спільно з Несватківською сільською бібліотекою було проведено історично - музичний захід "Стою струнко і урочисто, коли звучить гімн моєї держави". Учасники масового заходу мали змогу ознайомитися з з історією написання державного гімну та життєвими і творчими шляхами авторів гімну Павла Чубинського та Михайла Вербицького. До уваги присутніх було продемонстровано мультимедійні презентації про Україну, про рідну мову та про авторів слів і музики державного гімну.






 Завдання кожного справжнього громадянина України - знати, поважати символи своєї держави, не дозволяти глумитися над ними, гордитися тим, що ми живемо у вільній державі, маємо свої символи, закони, свою мову і культуру. Стій струнко, коли звучить гімн твоєї держави, і будеш називатися справжнім її сином.








Немає коментарів:

Дописати коментар